Klaverrecital med Nina Kavtaradze

Dato Tirsdag d. 22. oktober 2019, kl. 19:00
Strandgade 1, 1401 København, Danmark
Fri entré

”En musiker i besiddelse af talent på højeste niveau, af stor kunstnerisk dybde og af en strålende individualitet."

Så fine ord fik pianist Nina Kavtaradze med sig allerede som 17-årig, af sin lærer professor Lev Oborin efter 11 år på den Centrale Musikskole ved Konservatoriet i hendes fødeby Moskva. Når hun denne aften gæster Christians Kirke, er det med programmet:

Bach - Engelsk suite g-mol
Mozart - Rondo D-dur
Sant-Saëns - 1 sats af klaverkoncert nr. 2, g mol i bearbejdelse for ét klaver af George Bizet
og Chopin - 24 præludier op.28

Nina Kavtaradze begyndte sin musikalske uddannelse som 6-årig i den berømte Centrale Musikskole ved Konservatoriet i hendes fødeby Moskva, som blev etableret i 1932 specielt for talentfulde børn. Allerede som 8-årig spillede Nina Kavtaradze koncert i Unionshusets Søjlesal i Moskva.

Den tidligt begyndte kunstneriske virksomhed fortsatte Nina Kavtaradze over hele det tidligere Sovjetunionen, USA og i de fleste europæiske lande. Hendes repertoire inkluderer bl.a. 50 koncerter med orkester og en række prisbelønnede CD-indspilninger, og ud over solokarriereren er hun en eftertragtet kammermusiker.

Nina Kavtaradzes repertoire er meget bredt og omfatter alle musikalske epoker. Ved siden af kendte værker kan man også se sjælden musik på programmet bl.a. har hun indspillet alle klaverværker af Richard Wagner og Musorgskij. Wagner indspilningen blev udnævnt af det tyske musikblad "Neue Musikzeitung" (grundlagt af Robert Schumann), som værende en af verdens ti bedste klaverplader for år 2000.

Fri entré.

Mad og drikkevarer må ikke medbringes i kirken.
Parkering kun for kørestolsbrugere.