Martin Andersen Nexøs liv og værk - foredrag i Menighedsplejen

Torsdag d. 26. november 2020, Kl. 19:00 til kl. 21:00
Store Søndervoldstræde 2, 1419 København K

Henrik Yde er forfatter til den litterære biografi NEXØ. Martin Andersen Nexøs liv og værk (2019). Han vil denne aften fortælle om Nexøs liv og værk og tage udgangspunkt i Christianshavn, som det så ud i 1869, da lille Martin blev født i Skt. Annæ Gade.

Vi skal høre om de miljøer, der senere prægede ham: 1890'ernes grundtvigske højskole, det radikale hovedstadsmiljø, den spanske anarkisme omkring 1900 og det 20. århundredes arbejderbevægelse.

Men Nexøs forfatterskab var også præget af hans 'store læsning' af bl.a. Bibelen, Victor Hugo og Dostojevskij. I dette meget forskelligartede forfatterskab er der få konstanter, men én af dem er hans både visionære og problematiske optagethed af forholdet mellem det mandlige og det kvindelige.

Foredraget finder sted i Stanley's Gaard, St. Søndervoldstræde 2, 1.sal.
Deltagelse koster 30 kr., som går til Menighedsplejens sociale arbejde.
Menighedsplejen er et samarbejde mellem Vor Frelsers og Christians Kirke.