Sogn, provsti og stift

Christians Kirke set oppefra

Christians Sogn omfatter let skitseret dét område på Christianshavn og Amager, som indkredses af Torvegade og Amager Boulevard samt krydset, hvor Amager Boulevard og Amagerbrogade mødes. Området var en del af Vor Frelsers Sogn frem til 1890, hvor det blev delt i de to nuværende sogne: Vor Frelsers og Christians Sogn.

Hvad er et sogn?

Et sogn er et afgrænset geografisk område, hvor der er mindst én kirke – men samme sogn kan godt have mere end én kirke. Kirkeministeriets opgørelse fra 2019 lyder, at der aktuelt er 2.169 sogne i folkekirken. Nogle er meget små – andre tæller ganske mange borgere; godt og vel 100 af folkekirkens sogne tæller færre end 200 indbyggere – mens der i knap 100 sogne er flere end 10.000.

Christians Sogn er geografisk et relativt lille område, men har med 7.540 indbyggere et ret godt højt indbyggerantal sammenlignet med sognenes gennemsnitlige indbyggertal.

Christians Sogn i tal*

Antal folkekirkemedlemmer: 4.403
Antal indbyggere: 7.540
Antal fødte: 119
Antal døde: 32
Antal døbte: 82
Antal konfirmerede: 35
Antal kirkelige vielser: 16
Antal kirkelige velsignelser: 5
Antal kirkelige begravelser blandt sognets døde: 22
*Baseret på  statistik fra januar 2019.

Provsti og stift

Christians Sogn er samlet med 10 andre sogne i Amagerbro Provsti. I provstiet arbejder flere kirker sammen på tværs, blandt andet med Amagerbro Provstis JUNIORKOR og fællessangsprojektet Højskolesangbogen A-Å, hvor provstiets 12 kirker på skift er værter ved sangaftener - projektet forventes at starte september 2021.

Folkekirken er inddelt i 103 provstier, som hører under 10 stifter, som er folkekirkens højeste organisatoriske enhed. Amagerbro Provsti – og dermed også Christians Sogn – hører under Københavns Stift.