Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Tro Håb og Taletid - podcast fra Christians Kirke

Podcastlogo tro håb og taletid

Vi er i luften - med podcast fra Christians Kirke. Vi kalder podcasten 'Tro, Håb og Taletid', og under den overskrift sætter vi lyd på noget af det, der rører sig i Christians Kirke - det kan være alt fra præsterne, der deler refleksioner om kirken og samfundet, kirken er en del af, til interviews og små lydfortællinger.

Vi håber, du har lyst til at lytte med.

Advent 2022: Din yndlingsjulesalme

Hver søndag i advent inviterer vi jer til at lytte med, når en gæst med tilknytning til Christians Kirke deler minder og refleksioner om netop sin yndlingsalme. Ingen advent uden musik - slet ikke i Christians Kirke - så du får naturligvis lov til at høre salmen undervejs.

4. søndag i advent: Hvis hun kunne, ville hun kun vælge salmer af B.S. Ingemann til søndagens højmesser. Og derfor er det ikke så overraskende, at det er en salme af netop Ingemann, som dagens gæst - sognepræst Pia Søltoft - deler med os i sidste afsnit af Christians Kirkes adventskalender. Lyt med på samtalen om det, vi har ventet på hele adventstiden: den Glade Jul:

 

3. søndag i advent: Brorson var en mester i inderlighed, og det fornægter sig ikke i dagens salme. Gæsten i dagens afsnit er harpenist Tine Rehling, som har valgt at dele "Mit hjerte altid vanker" med os:

2. søndag i advent: På besøg i Vor Frelsers Kirke og med minderne og farmors pæne stue fortæller provst Michael Krogstrup Nissen om Grundtvigs populære julesalme Velkommen igen Guds engle små

1. søndag i advent: Kirketjener Carsten Siegstad fortæller om den grønlandske julehymne Guuterput

 


Tidligere afsnit af podcasten

Sopran Solveigh Hjerrild fortæller om musik og håb, om at have sangen som sin passion og om en komponist, der har svært ved at lade sine heltinder leve:

 

Bibelen landede i marts på hylderne i en ny, nudansk oversættelse - og særligt teksterne i dele af Det Gamle Testamente var ind imellem ved at tage pusten fra sprogkonsulent Louise Fischer Nielsen. Hør her hvorfor:

Her finder du (også) podcasten

Samtlige afsnit kan findes her: https://trohaabogtaletid.podbean.com/

Du kan lytte til podcasten fra din pc via ovenstående link - men du kan med fordel lytte til podcasten fra din mobil. Det gør du ved at installere app'en Podbean på mobilen (den er gratis og let at installere) og deri søge på: Tro Håb og Taletid.

Tro Håb og Taletid er desuden tilgængelig på iTunes og om kort tid på Spotify.

 


Lydportrætter fra et særligt hjørne på Christianshavn

Kirke- og kulturmedarbejder i Christians Kirke, Jannie Elisa Fjordside, har været på besøg i Prinsesse Maries Hjem for gamle Sømænd og Sømandsenker - og derfra lavet indtil videre to lydportrætter, hvor sømændene fortæller om deres liv på verdens have.

Hop med ombord - på to rejser, som fragter lytteren fra et hus på Christianshavn og ud til fjerne kyster.

 

Lydportrætterne blev lavet i forbindelse med et arrangement i Menighedsplejens foredragsprogram i 2020. Her blev den ene af fortællinger spillet som 'radiobiograf', og musiker Lars Grand skruede endnu mere op for stemningen med sømandsviser og svingende harmonikaspil.