Når I har mistet en nær

Rummelighed og plads til nærvær.

Det er dét, Christians Kirke vil møde jer med, når en nær er gået bort. Vi steder også gerne borgere til hvile, som ikke boede i sognet eller havde løst sognebånd til kirken.

Dødsfald

Ønsker I bisættelse eller begravelse i Christians Kirke, aftaler I eller jeres bedemand tidspunktet direkte med den ene af kirkens sognepræster. Sammen vælger I også salmer og drøfter jeres tanker og ønsker for den kirkelige handling.

I er desuden velkommen til at kontakte kirkekontoret, som kan oplyse jer om alle de praktiske ting, der skal foretages i forbindelse med et dødsfald. De fleste får en bedemand til at hjælpe med de praktiske ting, der skal på plads, før den kirkelige handling kan finde sted.

Både bedemanden og kirkens præster kan oplyse jer om mulighederne for offentlig støtte, hvis I som pårørende har svært ved at dække udgifterne.

Samtale med præsten
Inden begravelsen eller bisættelsen mødes afdødes pårørende med præsten for at tilrettelægge højtideligheden. Her kan I fortælle om den afdøde og vælge salmer. 

 

Gravplads
i krypten

Det er muligt at få sin urne nedsat i krypten under Christians Kirke, hvis en række kriterier ift. tilknytning til Christianshavn eller Christians Kirke specifikt er opfyldt.

Læs mere om urnenedsættelse i Christians Kirke her.

Kontakt kirkekontoret

Nederst på siden her finder I svar på de spørgsmål, pårørende oftest kontakter os omkring. Har I andre spørgsmål, er I selvfølgelig altid velkommen til at kontakte kirkens kordegn.

I finder kontaktoplysninger her.

Støtte i sorgen

Christians Kirkes præster står selvfølgelig også til rådighed for en personlig samtale i tiden efter, at du har mistet en kær. 

I folkekirkens sorggrupper kan du finde støtte, hvis du har mistet en, du holder af.  Læs mere her.