Konfirmation

Konfirmandholdet i Christians Kirke Store Bededag 2023

Når du bliver konfirmeret, går du ind ad en dør, som andre allerede har åbnet for dig - konfirmationen er nemlig en bekræftelse af din kristne dåb og dit eget ja til at være en del af det levende fællesskab, som folkekirken tilbyder. I Christians Kirke lægger vi stor vægt på, at stemningen er inkluderende og hyggelig, og at læring og leg følges ad. 

 

Holdet består oftest af elever fra forskellige skoler i København, også privatskoler, og med elever fra både 7. og 8. klasse.
I starten kan det måske virke overvældende for nogen, men vi gør meget ud af, at kirken skal være et trygt rum at gå ind i for alle – og et rum, hvor I kan lære jer selv og jeres kammerater at kende på en ny måde samtidig med, at I får nye venner.

 

Ikke døbt
eller usikker på konfirmationen?

 

På hvert hold er der typisk flere, som endnu ikke er døbt. Her forsøger vi efter aftale med forældrene at holde en fælles dåb, når de unge har lært hinanden bedre at kende.

 

Vi har også typisk et par unge på holdet, som er usikre på, om de vil konfirmeres eller ej - eller følger undervisningen, selvom de ved, at de ikke ønsker konfirmation. De er lige så velkomne som alle andre.

 

Undervisning og den store dag

 

Konfirmationen afholdes på Kristi Himmelfartsdag kl. 10.

Undervisningen ligger uden for almindelig skoletid, og lektionerne vil vare en time til halvanden. Derudover kan det ske, at undervisningen enkelte gange omlægges til lørdagsundervisning med særligt indhold.

 

Ud over den obligatoriske undervisning inviterer vi hvert år konfirmandholdet på udflugter og til arrangementer i kirken særskilt for dem - med den årlige overnatning som et af højdepunkterne. Deltagelse i udflugter og arrangementer uden for den normale undervisning er frivilligt, og udgifter dertil står kirken for.

 

Har I spørgsmål omkring det nuværende eller næste års forløb, er I velkomne til at kontakte sognepræst Karen Felter Vaucanson eller kirkekulturmedarbejder Johanne Elisa Fjordside.

 

Vi åbner for tilmelding
til konfirmationsholdet 2024-25
i foråret 2024.